Se spune ca seful unui trib de indieni, nestiind cum sa- i determine pe acestia sa nu mai leneveasca si sa bea, le spune in timpul unei adunari ca iarna urmatoare va fi o iarna geroasa si ca ar fi bine sa stranga cat mai multe lemne pentru a face fata gerului. Dupa zile in sir in care toti au adunat lemne, seful tribului se gandeste sa sune la meteorologie si sa se intereseze cum va fi iarna urmatoare. Spre surprinderea lui, acestia ii raspund ca va fi o iarna deosebit de geroasa. La intrebarea "De ce?", cei de la meteorologie ii spun: "Pentru ca indienii fac mari provizii de lemne".

Gandurile pe care le voi posta aici, sunt pur si simplu acte de creatie,
"incercari ale geniului", regasiri in urma multelor parasiri; iar din acest motiv imi doresc ca interpretarea pe care fiecare dintre voi o veti da, sa fie una "normala", fara prea multe presupuneri si "concluzii". 
Desi voi scrie multe randuri bazandu- ma pe un suport al realitatii, vor fi totusi si randuri in care doar imaginatia imi va fi raspunzatoare.
Va doresc,

"Lectura placuta"!




Despre mine

Fotografia mea
Lucrurile pe care le- as avea de scris despre mine sunt atat de multe incat as fi plictisitoare scriidu- le; iar nestiind unde sa ma opresc as esua inainte de a incepe. De aceea las ca ceea ce voi posta sa vorbeasca "despre mine".

duminică, 14 februarie 2010

doar... amintire


Cand mintea s-a oprit pentru o clipa spre a contempla infinitul absent, de ce inima continua sa bata?
Cand ochii plansi, inecati in propria lor ceata se feresc sa mai clipeasca privind spre adanc, de ce inima continua sa bata?
Cand buzele supte murmura neincetat chemarea de inec spre apele moarte, de ce inima impinge mahnirea grabita spre abis? 
Oricat ai incerca, de chinurile iubirii nu poti scapa...
Ele te atrag si te resping, te cheama si te alunga, te trezesc la viata si te inmormanteaza sub ruinele timpului efemer, te inveselesc si te inspaimanta...
Crezi in dragoste fara sa crezi, traiesti pentru dragoste fara sa traiesti, mori pentru dragoste si nasti o noua poveste de iubire, dar nu afli niciodata daca ai trait vreodata cu adevarat...(??)
E greu sa-ti inabusi suspinul cand sufletul geme...
E greu sa deschizi ochii cand pleoapele-ti sunt ca plumbul...
E greu sa zambesti cand lacrimi cad in uitare...
E trist sa iubesti ceea ce nu poate fi al tau... Ceea ce mai devreme sau mai tarziu va deveni o amintire... Poate o amintire frumoasa, a unei povesti, a unei iubiri cum nu a mai existat...
O poveste pe care o vom rosti copiilor sau nepotilor nostri cu o unda de regret incepand cu "A fost odata"...
O poveste de dragoste de care ne vom aminti candva... peste ani, departe unul de celalalt, privind jocul fulgilor de nea... 

Atunci...,vom sti sa pretuim clipele de acum...

Arborii suferintelor cu radacinele lor lungi infipte in noi ca intr- un pamant uscat isi pleaca crengile umbroase pentru a ne ascunde
clipele de ratacire...


Ne retragem si lasam ca o noua poveste de iubire sa ia locul celei apuse...

P.S.
"franturi" din ce- am "trait", din ce- ati "trait" si din ce altii vor "trai"...




Niciun comentariu: